Wellen

Geen elektrische dienstwagens voor Wellen

In de Haspengouwse steden en gemeenten worden de laatste tijd de opgebruikte dienstwagens van de gemeente doorgaans vervangen door elektrische modellen. Niet in Wellen, zo bleek op de gemeenteraad. Fractieleider Gerry Briers (N-VA) hoopt dat het bestuur daar de volgende keer toch aan denkt.

“Er zijn enkele nieuwe voertuigen voor de gemeente aangekocht. Onder meer een kleine tractor met maaier (42.000 euro), een kleine bestelwagen (28.000 euro) en een grote bestelwagen (26.000 euro)”, geeft burgemeester Robeyns mee. Los van het feit dat de grote bestelwagen minder kost dan de kleine, fronst N-VA kopman Gerry Briers toch de wenkbrauwen. “Is er ook gedacht aan de optie ‘elektrisch‘, in het kader van een beter milieu”, vraagt hij zich af. “Er zijn voldoende bestelwagens die een radius hebben van 200 à 250 kilometer, en dus perfect binnen Wellen kunnen functioneren.” Briers opperde meteen een idee dat al eerder naar voor werd geschoven: “Misschien doet u het niet omdat er geen laadpalen zijn. Kunnen we daar niet in investeren?”

Als we Gerry Briers om meer uitleg vragen, reageert hij: “Hier hebben ze zonder nadenken ingetekend op een aankoop via de hogere overheid. Eerst wordt de aankoop van elektrische voertuigen nog afgedaan als irrelevant. Daarop geven wij voldoende voorbeelden van mogelijke gelijkaardige voertuigen met een rijbereik variërend van 100km tot 300km. Ons inziens is dit meer dan voldoende om op één dag door Wellen te rijden. Zullen ze dit bij een volgende aankoop overwegen? Nu alleszins een gemiste kans om het voorbeeld te geven!”