Wellen

Wellense Jong VLD moedigt blokkers aan met fluostiften

De jongerenorganisatie van Open VLD Wellen zijn de voorbije dagen aan zaal De Meersche de jongeren een hart onder de riem gaan steken. Met het uitdelen van blauwe fluostiften hopen ze dat de jongeren geen rode cijfers krijgen. De zaal staat ter beschikking tot 31 januari.

De geldende coronamaatregelen hebben het bruisende Wellense verenigingsleven grotendeels stilgelegd. Veel van de gemeentelijke (feest)zalen staan dus al ruime tijd leeg. “Jong VLD Wellen is tevreden dat de gemeente Wellen zaal De Meersche nu zal gebruiken als studieruimte voor blokkende studenten. Om de studenten een hart onder de riem te steken, deelt Jong VLD blauwe markeerstiften uit om zo rode cijfers te vermijden”, vertelt Stéphanie Billen.

Hoewel de interactieve wandeling van Jong VLD Wellen nog volop loopt, zitten de jonge liberalen niet stil. Om de blokkende studenten in zaal De Meersche te steunen deelde Jong VLD Wellen kaartjes met succeswensen én blauwe markeerstiften uit. Met de slagzin “voorkom rood, kleur blauw” hoopt Jong VLD de studenten te behoeden voor rode cijfers.

Studenten kunnen nog tot 31 januari in zaal De Meersche terecht om samen corona-proof te studeren. Jong VLD hoopt intussen dat er op langere termijn ook werk gemaakt kan worden van een studeerplek in de kerk van Herten. Deze wacht al een tijdje op een nieuwe bestemming en een studeerplek past volgens de liberalen mooi binnen de geschiedenis van het gebouw.

Jong VLD fotoshopte er een plakkaat bij de studerende jongeren. “Voorkom rood, kleur blauw heeft geen politieke boodschap hoor”, lacht Stéphanie Billen. “We geven gewoon de boodschap mee dat we hopen dat er geen buizen gaan vallen.”