Wellen

KSA Meisjes Wellen stappen 100 kilometer in Schotse outfit

Om de twee jaar trekt KSA in april op Joepie! Zo’n 3.000 jongeren van 14 tot 16 jaar leggen dan 100 kilometer af in vier dagen. Hun doel: samen de eindmeet halen. Deze staptocht is een tweejaarlijkse traditie voor Sjo’ers, Simmers en Jonghernieuwers van KSA. Ook KSA Meisjes Wellen was van de partij. Een verslag van Yana Boes.

Joepie, dat is vier dagen lang goochelen met coördinaten, aartsmoeilijke tochttechnieken oplossen en samen nagenieten op de kampplaats. Joepie is ook de blaren op je voeten niet meer op één hand kunnen tellen, met vrienden vier dagen afzien maar ook met vrienden vier dagen genieten. Joepie, dat is een unieke ervaring!

Afgelopen week was het zo ver: Joepie 29. Op vier dagen tijd 100 kilometer wandelen. Van 13 tot en met 16 april stond het gepland. Het thema dit jaar was de Schotse Highland games dus gingen de Simmers van KSA Meisjes Wellen, samen met zo een 3000 andere stappers, in Schotse outfit op pad. De wandelingen gingen langs Wellen, Zammelen, Tongeren en Kortessem waar ze een zaklampentocht deden.

Omwille van Corona verliep ook Joepie anders dit jaar. De KSA-groepen wandelden niet allemaal naar de onbekende stad X om daar samen te komen. Elke groep organiseerde eigen tochten in hun omgeving en gingen elke dag weer naar huis. Maar dit betekende zeker niet minder plezier. 

Groepsgevoel

Joepie gaat niet alleen om wandelen, maar ook om het groepsgevoel en de opdrachten. Je verdiende punten voor de opdrachten die je voltooide, bij 100 punten kreeg je groep een kilt toegewezen. Eén van de uitdagingen was om op de radio te komen. En dus gingen KSA Meisjes Wellen langs bij Radio VRW in de studio voor een interview live op antenne. De Simmers hielpen de “Schotse” velden proper te houden en raapten onderweg zwerfvuil op. Ze verdienden uiteindelijk 112 punten in totaal.

Samen rond de aarde

De grootste challenge was om met alle KSA’ers samen rond de aarde te wandelen. Die uitdaging hebben we met z’n allen kunnen voltooien.

De andere leden knutselden mooie aanmoedigingen om voor de oudste groep te supporteren. Op die manier was het des te leuker om de tochten uit te wandelen.

De Simmers zijn moe, maar voldaan teruggekeerd. Ze hebben er onvergetelijke dagen op zitten en hebben nu een nog hechtere band.