Wellen

Kurrebier uit Wellen behaalt internationaal goud

In Frankfurt namen 3800 brouwers uit 52 landen deel aan de ‘International Trophy’, dé wereldwijde ‘beer-contest’. Het Wellense Kurrebier behaalde met zijn versie Stroop Kurre goud in de categorie ‘Bruine speciale bieren’.

“Bij de bruine speciale bieren hebben we het goud binnengehaald”, glundert Kevin Timmermans, biersommelier bij Kurre Bier. “Dit hadden we niet zien aankomen; het is een complete verrassing. Als je weet dat er 52 landen deelnamen, waaronder de Verenigde Staten, dan begrijp je dat we erg trots zijn!”

De jonge biersommelier is niet aan zijn proefstuk toe. Het verhaal begon enkele jaren gelden met een blond bier, ‘Kurre’, een frisse tripel die menig Wellenaar leerde kennen en drinken tijdens de braderiefeesten. Samen met zijn vader, Benny Timmermans, werd de hobby iets waar ze zich samen verder in verdiepten. Kevin heeft ook succesvol een opleiding als biersommelier achter de rug. En zo kwam een tweede Kurre op de markt, Stroop Kurre. Op de competitie in Frankfurt eindigde het Wellense bier op de allerhoogste podiumplaats.

Punten pakken

De internationale jury van gerenommeerde bierproevers werd opgedragen om te het bier te beoordelen op verschillende facetten. Daarin zien we de erg goede scores van Stroop Kurre naar boven komen. Een greep uit het rapport: zicht, kleur en schuim: 7/10 neus, aroma’s: 9/10 smaak, ‘body’, textuur: 9,33/10….”In totaal haalden we 88/100, een erg hoge score. We zijn heel blij”, voegt Kevin eraan toe.

Ook de tripel bij beste 5

Naast het goud behaalden vader en zoon Timmermans ook een mooie top-5 notering voor Kurre Tripel, hun eerste bier, bij de blonde competitie. Vader Benny legt uit: “Deelnemen aan zo een competitie kost geld. Maar ik ben zelf heel enthousiast en overtuigd van onze biertjes, dat we de kans toch wilden wagen. En ziet, eentje bij de beste 5, en de ander goud. Niet slecht voor een klein dorpje als Wellen hé!” (lacht)