Wellen

Meidoornhaag in Wellen tóch gekapt

De meidoornhaag bij de witte abeel is dit weekend tóch gekapt. Tot die vaststelling kwam Stéphanie Billen (Open Vld) maandagmorgen. Samen met de witte abeel en de eik vormt die haag een mooi geheel. Natuur en Bos gaf al een negatief advies, maar nu is het toch gebeurd. Het gemeentebestuur laat onmiddellijk een PV maken met de nodige vaststellingen.

Coup de théâtre in Wellen: de meidoornhaag is tóch gekapt. Eerder besliste het schepencollege om alsnog geen kapvergunning te adviseren aan de provincie, die het dossier op haar bord heeft liggen. Stéphanie Billen van OpenVld merkte vanmorgen op dat de meidoornhaag wél is gekapt. Vermoedelijk is dat vrijdag of in het weekend gebeurd.

PV

Schepen van Leefmilieu Treunen (CD&V) reageert: “Ja, ik verneem het nieuws ook. Dit is ongehoord en wij zullen gepast reageren. Ik heb Natuur en Bos gecontacteerd, maar die zagen er niet echt een hoogdringendheid in. Zij verwachten een mail maar kunnen niet zeggen wanneer die beantwoord wordt. Een ambtenaar van onze diensten en de politie zullen sowieso de nodige vaststellingen doen en een PV opmaken.” Ook raadslid Billen reageert kwaad: “Dit valt gewoon niet te begrijpen! Wat moet ik hiervan denken? De boom in met het opgelegde kapverbod?!”

Stilte bij de boer….

De eigenaar van het perceel, Luc Jacques van het landbouwbedrijf Activ, nam de telefoon van onze redactie niet op. Het agentschap (ANB) laat weten dat ze onze vragen bestudeert en later alsnog zullen communiceren.

Waarnemers vrezen dat ook de twee bomen eraan kunnen gaan. Eerder bewees een boer in Sint-Truiden al dat hij tegen het advies in toch hoogstambomen liet kappen. Achteraf bleek dat door de PV de boer gedwongen kon worden opnieuw hoogstamboompjes aan te planten.