Wellen

Slimme Welsco Scouts trekken zuidwaarts “tot we de zon zien”

De gidsen en verkenners (14-16 jaar) van de scouts en gidsen van Welsco Wellen zijn de weergoden te snel af. Zij trokken de afgelopen dagen rond in Noord-Frankrijk maar wijken omwille van het slechte weer uit naar het zuiden.

“We zijn met 35 scouts op buitenlands kamp in Frankrijk”, vertelt Ann Neven van Welsco Wellen. “De aanhoudende regen heeft al voor heel wat avontuur gezorgd. Eergisteren hebben de vriendelijke mensen van Molsheim ons in hun sporthal laten overnachten. Daar hebben we beslist om onze plannen helemaal om te gooien. Het vervolg van het kamp zou in Duitsland doorgaan, maar nu zijn we onderweg naar het zuiden van Frankrijk.”

Op het moment van vertrek (woensdag) regende het nog, maar de leiding hoopt dat de zon schijnt bij aankomst in Orange. “We hebben al nieuwe plannen gemaakt en een aantal spelletjes kunnen we natuurlijk op eender welke locatie spelen”, besluit Neven. De ganse groep van Welsco Wellen gaat in augustus op kamp in hun bubbel van 100. De leiding hoopt dat het tegen dan echt zomert.