Wellen

Ulbeeks schooltje blijft dicht door hoog aantal besmettingen *** Bron gedeeltelijk en Eik volledig open

De voorbije twee dagen werden alle 800 leerlingen, leerkrachten en personeel van de drie Wellense basisscholen getest op corona. Daarbij springen twee feiten in het oog: er testten 55 leerlingen en leerkrachten positief. Vooral in VBS Ulbeek zijn er in verhouding veel mensen besmet. Die school blijft tot nader order dicht. Na een periode van quarantaine zal er opnieuw getest worden.

In VBS Ulbeek testten 20 mensen positief op corona, en dat op een totaal aantal van 80 mensen die er leerling, leerkracht of personeelslid zijn. Het schooltje blijft dus nog voor minstens één week dicht. De contacttracing is er opgestart. Het ziet ernaar uit dat men hier een echte besmettingsgolf heeft kunnen stoppen. Al wie op VBS Ulbeek leerling is of er werkt, moet in quarantaine. In de loop van volgende week wordt er in de school opnieuw getest.

In basisschool de Bron, waar het virus vorige week al opdook, kunnen enkele klassen terug open. 35 leerlingen en leerkrachten legden er een positieve test af. Klassen waar geen besmettingen waren, kunnen opnieuw open. In basisschool De Eik werd geen enkele positieve test afgenomen. Dat betekent dat die school vanaf vandaag weer gewoon de deuren kan openen. Ook de buitenschoolse activiteiten gaan niet door.