Wellen

Wellen gaat sober en sereen coronaslachtoffers herdenken

Ook de gemeente Wellen ontsnapte niet aan de ellende doe de coronapandemie met zich meebracht. “Volgens recente cijfers is er in Wellen een hoge oversterfte geweest en zijn we zwaar getroffen”, zegt Sandra Jans (Open Vld). Zij brak op de gemeenteraad een lans om dit alles te gedenken. “Wij gaan zeker iets sereen en sober doen ter nagedachtenis”, bevestigde burgemeester Els Robeyns (Vooruit).

Jans stak onmiddellijk van wal met een concreet voorstel namens haar partij. “Wij denken aan een aantal ruwe rotsblokken met een gepolijste zijde waarop een toepasselijke tekst of gedicht verwerkt wordt, waarin wordt verwoord hoe moeilijk deze periode van verlies en onzekerheid is. Wat de keuze van de plaats betreft denken we aan de toegangen tot de verschillende wandelwegen in het Wellense.”

Van onderuit

“Heel wat mensen hebben inderdaad moeilijke momenten gehad, en nog steeds”, pikte de burgemeester in op Jans. “Het lijkt ons beter om het nog niet concreet in te vullen. We willen van onderuit kijken wat een goede invulling zou zijn. Uw concreet idee sluit ik niet uit, maar daarnaast is er ook een breed cultureel middenveld in Wellen. We willen de coronaslachtoffers op gepaste wijze herdenken. We gaan daarom een werkgroep oprichten met mensen uit het middenveld en van elke politieke fractie ook iemand, om samen een concreet voorstel uit te werken. We willen het op die manier van onderuit laten groeien”, besloot de burgemeester, wat op een unanieme steun van de raadsleden kon rekenen.