Wellen

Wellen heeft vanaf nu haar eigen kriekebier én Kurre-pop-up bar

Vorige week ging “de kriek” nog vlotjes over den toog op Wellen kermis. Maar dat was van Liefmans. Sinds vrijdagavond heeft het dorp haar eigen bier ‘Kurre Kriek’, op basis van morellensap. Bij de introductie was er niets dan lof over de jongste telg van de kurrebieren. De voorstelling vond plaats in de gloednieuwe pop-up bar ten huize van de familie Timmermans.

“Het is de voorstelling van onze zomerbar, en meteen ook de geboorte van onze derde Kurre-telg, de Kurre Kriek”, glundert biermaker Kevin Timmermans. “Ik ben mijn ouders dankbaar dat ik ook dit mooie derde hoofdstuk kan realiseren”, gaat Kevin verder. “Ooit was hier in Wellen brouwerij Thijs, een geliefde brouwersfamilie waar de Wellenaren fier op waren. Ik wil die draad nu terug oppikken. Thuis brouwen mijn vader en ik, we wikken en wegen, en als het recept helemaal goed is, trekken we naar brouwerij Boelens om in productie te gaan.”

Kevin en Benny staken veel tijd in de opbouw van hun zomerbar, met steun van lokale ondernemingen

Brouwersfamilies

“Ook wij zijn een familiebedrijfje”, vult Yannick Boelens aan. “De familie Boelens is oorspronkelijk afkomstig uit Lokeren. Rond 1864 werd Brouwerij/Mouterij Boelens opgericht. De familie Boelens bestond uit graanhandelaars, mouters en bierbrouwers en waren eigenaar van een brouwerij in Lokeren in de Torenstraat. Een tiental kilometer verder in Belsele, bezat familie De Meester brouwerij De Valk. Net die twee families liggen aan de basis van de huidige Brouwerij Boelens.” Voor zaakvoerder Yannick is het belangrijk dat lokale initiatieven zoals dat van Kurre in Wellen al hun kansen krijgen. “Deze mensen maken fantastische bieren. Kevin heeft veel kennis van zaken en heeft nu duidelijk de smaak te pakken. Deze kriek is meer dan geslaagd!”

Ook burgemeester Els Robeyns kwam Kevin een hart onder de riem steken. De toelichting door Kevin en het woordje van de burgemeester vindt u op onze Facebook-pagina’s.

De pop-up zomerbar bij de familie Timmermans, van vrijdag tot zondag (vrijdag 16- 21u/zaterdag 14-23u/zondag 13-20u). De winkel is altijd open (aanbellen)