Wellen

Wellenaren ongerust over afbraak Torenhof: “Wij hebben geen goed oog in de beton-evolutie hier in ons dorp!”

Wat ooit ‘the place to be’ was, café Torenhof van wijlen Herman Vanormelingen, zal afgebroken worden en vervangen door nieuwbouw appartementen. De Wellenaar ziet het met lede ogen gebeuren. “We evolueren stilaan naar een dorp van beton waar alle bruis uit weg vloeit”, klinkt het.

Voor steeds meer bewoners in Wellen is het duidelijk dat het eens zo mooie dorpsaanzicht met haar cafés en bruisende leven moet wijken voor afbraak en voor appartementsblokken. Op het dorpsplein aan de kerk mag dan wel het nieuwe café Oud Klooster van Bart Wijnants zijn opengegaan, het andere café op het plein, het Labierint, sluit binnenkort definitief haar deuren. Ook daar komt een appartementsgebouw. “Wellen wordt een slaapdorp”, klinkt het teleurstellend.

Dorp van beton

Het ziet er naar uit dat het dorpscentrum er in een mum van tijd compleet anders gaat uitzien. Mensen reageren verontwaardigd. “Zo wordt het kerkplein nog lelijker, maar ja, wat wilt ge als het geld regeert. Er blijft niks over van wat het plein eens was . Hoe wilt ge dan dat Wellen volk trekt”, vragen bewoners zich af. Ook in de nabijgelegen Bloemenstraat werd er een betonnen blok opgebouwd, vlak naast een vakwerkhoeve die geklasseerd staat omwille van het dorpszicht. In de toekomst staan er nog afbraken gepland zoals aan de oude koopjeshal. Ook daar zouden er appartementsblokken komen.