Wellen

N-VA Wellen pikt “zwak excuus” niet van gemeenteraadslid die “fuck you”- vinger gebruikt tijdens openbare zitting

Afgelopen vrijdag heeft raadslid Gerda Missotten (Vooruit-ROB) haar middelvinger opgestoken tijdens de online-gemeenteraad van Wellen. Blijkbaar kreeg ze het erg kwaad toen de N-VA oppositie liet horen dat de meerderheid moeilijk kan toegeven dat er van de oppositie ook goede ideeën kunnen komen. Missotten spreekt van een misverstand, maar N-VA Wellen gaat klacht indienen. “Dit is ongehoord”, klinkt het daar.

Het is van alle tijden dat een bestuursmeerderheid de oppositie niet graag laat scoren. Alle goede ideeën van wie niet mee bestuurt worden vaak vertikaal geklasseerd of maanden later zelf voorgesteld. In Wellen is dat niet anders, zij het dat er nu een staartje aan komt.

Schepen Ilse Bosmans (CD&V) lichtte tijdens de raad toe dat de foorkramers in Wellen dit jaar geen belastingen moeten betalen als compensatie voor de moeilijke corona-omstandigheden. Daarop reageerde Stijn Vandermissen (Open Vld) dat zijn partij dat idee al op de gemeenteraad van 4 december vorig jaar had voorgesteld. “Fijn dat jullie nu tot inzicht gekomen zijn”, gaf hij de meerderheid mee. N-VA’er Gerry Briers maakte het punt af: “Het is blijkbaar zeer moeilijk om toe te geven dat als er iets van de oppositie komt, het ook goed kan zijn.”

Middelvinger

Voor Gerda Missotten was dat blijkbaar er een opmerking teveel aan. Op dat moment steekt ze haar middelvinger op. Na afloop contacteerde Briers onze redactie: “Blijkbaar is er een gemeenteraadslid dat het moeilijk heeft met deze opmerking en dan zijn middelvinger opsteekt. Hiervoor gaan we zeker verdere stappen nemen. Het is ongehoord dat een raadslid dit doet en al zeker dat het zich niet spontaan bekend maakt en zich ervoor excuseert.”

Vervelend misverstand

“Dit is een vervelend misverstand”, reageert Gerda Missotten. “Ik was tijdens de gemeenteraad aan het bellen met een vriendin. Ik was druk aan het gesticuleren en blijkbaar denkt de oppositie nu dat ik mijn middenvinger opstak. Maar dat was helemaal niet zo bedoeld. Ik heb zeker geen schunnig gebaar willen maken”, benadrukt ze. 

Maar dat kan N-VA Wellen niet overtuigen. “Dat is een vreemde manier van gesticuleren! Wat een bijzonder zwak excuus! Met wat voor een ingesteldheid volg je de gemeenteraad als je tijdens de zitting aan het bellen bent met een vriendin. Wij zetten door en zullen dit aankaarten bij de tuchtcommissie”, besluit Gerry Briers.