Wellen

Wellense Jong VLD wil verder blokken

De gemeente Wellen zal zaal De Meersche opnieuw ter beschikking stellen aan studenten die samen willen blokken. “Een goed initiatief”, vindt Jong VLD Wellen, “maar het mag ook iets meer zijn”. De periode sluit volgens de jongerenorganisatie namelijk niet helemaal aan bij de examenperiode van het hoger onderwijs.

“Tijdens de vorige examenperiode stelde het gemeentebestuur voor het eerst een zaal ter beschikking aan blokkende studenten”, steekt Remy Gucciardi van wal. “Het stilgevallen verenigingsleven zorgde er in december en januari voor dat zaal De Meersche leeg stond en dus kon ingezet worden als studeerplek zonder de geldende coronamaatregelen te schenden. Het initiatief werd duidelijk gesmaakt door de Wellense studenten.” De voorzitter van Jong VLD Wellen is blij dat er een vervolg komt en dat zaal de Meersche opnieuw wordt opengesteld voor studenten die samen willen blokken. Maar de jonge liberalen hopen van het schepencollege meer los te krijgen. Gucciardi: “De studenten kunnen namelijk van 22 mei tot 6 juni terecht in De Meersche, maar voor veel studenten hoger onderwijs moeten de examens dan nog beginnen. Aan de Universiteit Hasselt loopt de komende examenperiode zelfs tot donderdag 1 juli.”

En hij besluit: “Jong VLD hoopt dat het schepencollege zaal De Meersche extra wil openen tijdens de examenperiode om zoveel mogelijk studenten de mogelijkheid te geven samen te studeren, aangezien de capaciteit van universiteitsbibliotheken en andere studeerplekken nog steeds beperkt is omwille van de coronamaatregelen.”