Wellen

Wellense N-VA zet volksraadpleging over fusie in gang met informatiefolder

Na de soloslim van burgemeester Els Robeyns (Vooruit) om een volksraadpleging te houden over het al dan niet fuseren van het Haspengouwse dorp Wellen bleef het oorverdovend stil. Tot de Wellense N-VA gisteren uitpakte met een informatiefolder.

Gemeenteraadslid Gerry Briers (N-VA) is al jaar en dag koptrekker om het fusiedebat op gang te krijgen. Vorige maand haalde hij al een slagje thuis omdat burgemeester Robeyns zelf een volksraadpleging aankondigde. Zij zat immers geprangd tussen een ongeduldige coalitiepartner CD&V die een mooie fusie met 4 andere Haspengouwse gemeenten Alken, Kortessem, Borgloon en Heers aan haar neus voorbij zag gaan, en partijgenoten van de Wellense Vooruit (om de naam van Johan Caberghs niet te noemen). De flauwe berichtgeving door de mainstream media alsof het zou gaan over een stukje grond werd daarmee doorprikt.

Informatiefolder

Enkele weken later is er nog niets gebeurd. “Ondanks de belofte om begin maart een referendum te houden. Typisch Wellens bestuur”, horen we. De N-VA liet het daar niet bij. Gisteren en vandaag worden de folders met informatie over de volksraadpleging verspreid over alle Wellense brievenbussen. N-VA vindt dat het tijd wordt om de Wellenaar degelijk te informeren over wat er te gebeuren staat. In de folder wordt de historiek van de fusieperikelen in Wellen en de wetgeving rond volksraadpleging weergegeven. “Er is tot nutoe bitter weinig gebeurd om dat referendum te houden”, weet Gerry Briers (N-VA WELLEN). “Er zal nog heel wat moeten gebeuren om dat in maart gerealiseerd te krijgen.”

Voor de partij is het belangrijk om te kijken op lange termijn. “We moeten fusioneren om nèt onze eigenheid te kunnen behouden”, vat Gerry Briers het verhaal samen. “We zullen de Wellenaar correct informeren en we hopen dat er zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Er hangt teveel vanaf voor onze gemeente”, besluit Briers.

Wellens N-VA’er Gerry Briers lanceert dezer dagen een folder over het geplande referendum voor zijn gemeente Wellen