Wellen

Wellense speeltuin Maupertuus krijgt nieuwe speeltuigen

In oktober vorig jaar besliste het gemeentebestuur om nieuwe speeltuigen aan te kopen voor speeltuin Maupertuus en de site achter de sporthal. Open Vld Wellen stelde vast dat van de ingediende offertes er twee waren die niet in die sector actief zijn. Het probleem werd aangekaart op de gemeenteraad door Stéphanie Billen.

“Aanvankelijk waren we nog enthousiast”, klinkt het bij Open Vld Wellen. “Zo wordt er ook aan een mindervalideschommel gedacht. Tot onze verbazing stelden we echter vast dat de aankoop van de speeltuigen opnieuw op de agenda stond van het schepencollege van 8 maart 2021. Voor de originele plannen voor de vernieuwing van de gemeentelijke speeltuinen werden 3 offertes ontvangen. Bij nadere controle valt echter op dat twee van de drie bedrijven actief zijn in heel andere sectoren en dat de bekomen offertes bovendien opvallende schrijffouten bevatten. Zo wordt de naam van het eerste bedrijf verkeerd gespeld en komen de adressen voor de twee andere bedrijven overeen.”

Drie bedrijven in één?

Raadslid Billen heeft nog andere bedenkingen: “Alle drie de bedrijven stellen ook exact dezelfde speeltuigen voor, terwijl de gemeente Wellen geen specificaties meestuurde bij hun vraag om offertes. Het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat drie bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, onafhankelijk van elkaar met exact hetzelfde voorstel komen”, maakt Billen haar punt. En het raadslid besluit: “De lente van 2021 is ondertussen aangebroken, maar in plaats van een levering worden we geconfronteerd met een nieuwe vraag om offertes. Dit keer is de gemeente zeer specifiek in zijn wensen voor de nieuwe speeltuigen en wordt het voorstel van de eerder gekozen leverancier gebruikt als basis voor de offertevraag. Dit laat volgens Open Vld geen eerlijk vergelijk toe.”

Schepen van Financiën Ilse Bosmans (CD&V) reageert: “Wat de speeltuigen betreft, is de procedure correct verlopen, en intussen ook afgelopen. De opdracht is nu definitief toegewezen. Wanneer de nieuwe speeltuigen geplaatst worden is nog niet geweten. De juiste plaatsingsdatum wordt later nog bekend gemaakt.”