Haspengouw Nieuws

Werkzaamheden op- en afrit Landen

Vanaf maandag 12 april voert een aannemer een maand lang herstellingswerken uit op de E40 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Landen. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht hinder tijdens de volledige duur van de werken.

Vanaf maandag 12 april, de tweede week van de paasvakantie, starten er werken aan de op- en afritten van de E40 te Landen, nr. 28. De Haspengouwse automobilisten vanuit onder andere Sint-Truiden zullen langs kleinere wegen tot aan de op- en afrit 27 geleid worden van Lincent en Huy, op grondgebied Lijsem. Vanuit Haspengouw is en blijft de keuze voor de Tiensesteenweg veruit de meest interessante.

In beide rijrichtingen wordt een zone van ongeveer 20 meter beton over meerdere rijvakken uitgebroken en hersteld. Daarna krijgen ook de uitvoegstrook richting Luik en invoegstrook richting Brussel een nieuwe laag asfalt. De aannemer zal in verschillende fases werken om de hinder te beperken. De werken eindigen op zaterdag 8 mei.

Voor doorgaand verkeer richting Brussel en Luik zijn telkens twee van de drie rijstroken beschikbaar, afhankelijk van waar gewerkt wordt. Het lokale verkeer vanuit de Hannuitsesteenweg dat richting Brussel wil rijden, volgt tijdens de eerste en laatste week van de werken een omleiding via de oprit richting Luik en maakt een keerbeweging aan het volgende op- en afrittencomplex, dat van Lijsem (27).

(Bron: Belga/Vlaams verkeerscentrum/HNC)