Media & Cultuur

5 x online meeslepend theater op Podium 19

Cultuur in coronatijden. Er valt weer heel wat te ontdekken op Podium 19. Deze theaterstukken, die je gratis online kan ervaren, zullen je niet onberoerd laten. Bekijk ze live in première, of herbekijk wanneer het je past.

1. The One (et demi) Man Show

Wat als een BV beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? In dit stuk biedt het Molenbeekse gezelschap Ras El Hanout een ongemakkelijk antwoord. Het gezelschap ontstond meer dan tien jaar geleden en bracht ons al meer dan 30 stukken boeiend, pakkend theater.

Ontdek het live op 03/04 om 22.26 >

2. FC Bergman in Avignon

Het gezelschap FC Bergman, dat Stef Aerts, Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten en Marie Vinck in 2009 oprichtten, behoeft nauwelijks een introductie. In deze voorstelling van het gezelschap wordt geen woord gesproken. De acteurs communiceren in een vlotte aaneenschakeling van poëzie, filmische beelden en ongegeneerde slapstick. 

Zie het zelf op 04/04 om 19.56 >

3. De Knikkers van Qadir

Een hartverscheurend stuk gebaseerd op een gelijknamig boek. Beide zijn de pennenvrucht van Leo Bormans en Qadir Nadery, de schuilnaam van een Afghaanse vluchteling. Een moedige biografie over Qadirs leven en zijn exodus uit zijn thuisland.

Bekijk het in première op 11/04 om 16.45 >

4. Studio Shehrazade

Studio Shehrazade tast de grenzen af van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen. Een stuk dat je aan het denken zet.

Ontdek het op 11/04 om 17.55 >

5. Wedntknwyet: The L A B

Opgesloten in zijn lichaam, probeert Clyde verschillende stukken van zijn herinneringen opnieuw te verbinden als in een droom, wakker. Wat volgt is een chaotische, soms ietwat dystopisch aanvoelende trip. Wedntknwyet bestaat uit twee performers: Oscar Cassamajor and Loucka Elie Fiagan. Ze creëerden dit stuk samen met Castélie Yalombo Lilonge.

Bekijk het stuk nu al online >