Media & Cultuur

Benefietconcerten in tijden van corona

In deze roerige tijden zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Ook bekende sterren uit binnen- en buitenland moesten hun agenda’s omgooien en daaruit zijn veel leuke initiatieven ontstaan. Heel wat artiesten geven online concerten. Een overzicht van de initiatieven.

Benefietconcert met Stevie Wonder en Céline Dion 

De Amerikaanse non-profitorganisatie Nurse Heroes heeft een benefietconcert op Thanksgiving Day (donderdag 26 november) aangekondigd.
Tijdens het benefietconcert, dat is bedoeld voor de inzameling van geld voor essentiële medische hulpverleners, zullen onder anderen Stevie Wonder, Céline Dion, Gloria Estefan, Emily Estefan, Andrea Bocelli, The Black Eyed Peas, Josh Groban, Carole King, Maluma, David Foster, Katharine McPhee-Foster, Leslie Odom jr., Pitbull, Allen Stone en The Wailers te zien zijn. Het evenement wordt gepresenteerd door Whoopi Goldberg.
Billy Crystal en Oprah Winfrey zullen ook bij het evenement betrokken zijn. Ook zal een koor van vijftig verpleegkundigen optreden.
Het concert vindt in de nacht van 26 op 27 november om 1.00 uur Vlaamse tijd plaats. Het is wereldwijd te volgen op de website van de organisatie.

Armin van Buuren zet dj-set online

Armin van Buuren draaide een dj-set tijdens de AMF presents Top 100 DJs Awards 2020. De dj heeft de set beschikbaar gesteld via zijn YouTube-kanaal.

Metallica geeft voor het eerst pay-per-viewconcert

Metallica geeft zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van de rockband een pay-per-viewconcert. De opbrengst van het akoestische optreden komt ten goede aan de goededoelenstichting van de rockband.

K3 geeft livestreamconcert

K3 gaat voor het eerst sinds februari weer optreden. De meidengroep geeft volgende week vrijdag een livestreamconcert. Hanne, Marthe en Klaasje presenteren dan hun nieuwe album Dans van de Farao.

De plaat hoort bij de gelijknamige film die K3 afgelopen zomer heeft opgenomen. “Normaal stellen wij ons album voor aan een select publiek. We zijn dan ook blij dat voor het eerst in de geschiedenis van K3 onze albumpresentatie live wordt gestreamd”, zegt Klaasje. Fans die toegang tot de livestream willen, moeten zich voor 12 november registreren via studio100.com. 

Bruce Springsteen maakt radioshow vanuit huis

Vanaf 8 november is Bruce Springsteens radioshow From My Home To Yours tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via KINK’s themakanaal KINK DNA Classics. Veertien afleveringen lang draait de zanger muziek uit zijn eigen collectie en praat hij over de bijzondere tijdsgeest van het heden.

Kylie Minogue gaf op 7 november een livestreamconcert

Kylie Minogue gaf op 7 november, een dag nadat haar album Disco verscheen, een livestreamconcert. De Australische popster bracht onlangs al de van het album afkomstige singles Magic en Say Something uit.