Media & Cultuur

Boudewijn de Groot stopt met optreden

Boudewijn de Groot stopt met optreden. Ook na corona zal hij niet meer op het podium staan, schrijft hij op zijn website. De 76-jarige zanger zou volgend jaar bij wijze van afscheid nog een keer gaan toeren met Henny Vrienten (Doe Maar) en George Kooymans (Golden Earring). De Groot blijft wel muziek maken en teksten schrijven.

“Corona, in eerste instantie, en de ziekte van George Kooymans hebben ons genoopt onze laatste tour zoals we die begin vorig jaar begonnen voortijdig te stoppen”, steekt De Groot van wal. “Bij George werd onlangs de progressieve spierziekte ALS vastgesteld.”

De drie mannen traden de afgelopen jaren op onder de naam Vreemde Kostgangers.

Henny Vrienten (Doe Maar), Boudewijn de Groot (in het midden) en George Kooymans (Golden Earring)

Boudewijn de Groot had vooral in de jaren 60 en 70 grote successen met nummers als Welterusten, mijnheer de presidentVerdronken vlinder, Als de rook om je hoofd is verdwenen en Jimmy. Veel van die liedjes zijn nog altijd populair en passeren wel eens op radio VRW Haspengouw.

Nachtkaars

Het abrupte afscheid is voor de Groot “de spreekwoordelijke nachtkaars na een carrière van 56 jaar live-optredens”. Hij blijft wel muziek maken en teksten schrijven. “Dat laatste heb ik de afgelopen jaren al ruimschoots gedaan en ik hoop het even ruimschoots te kunnen blijven doen”, besluit de Groot.