Media & Cultuur

Debuutalbum van Ão neemt je mee op vakantie naar Zuid-Amerika

Met Ão mag je je aan een ontroerend en verwarmend programma verwachten vol eigen muziek en eigenzinnige arrangementen van Braziliaanse samba, bossa nova en Afro-Portugese muziek.

De rijke, unieke stem van Brenda Corijn, een actrice met Mozambikaanse roots, en het intieme gitaarspel van Siebe Chau, worden verrijkt door de virtuoze violiste, Mart Flecijn. En wanneer het moet swingen, zorgt Gielis Cautaers voor wat zuiderse percussie. Onder de naam Ão brengen zij een verrassend, onontgonnen stukje muziek met een eigen sound die live aangevuld wordt met charango, meerstemmigheid en effectenpedalen.

Brenda en Siebe vonden elkaar in LUCA School of Arts door een wederzijdse passie voor theater en muziek. Toen Brenda tijdens een theatervoorstelling begon te zingen was het voor Siebe glashelder; hier moest en zou iets moois uit groeien. In de nazomer van 2019 is de bal aan het rollen gegaan en exact een jaar later komt hun debuutalbum met eigen werk al uit.

Roots

Met liederen in het Engels én Portugees grijpt Brenda terug naar haar roots waarin ze haar meest intieme en oprechte kanten verkent. De zang wordt begeleid door een hecht duo wiens wegen elkaar al kruisen sinds hun tienerjaren in de kunsthumaniora. Eerder nog speelden Mart en Siebe samen in het gipsy jazz ensemble, Trio Flecijn, nu herenigd als eclectische eenheid in Ão. Voeg daar nog Gielis, de percussionist van o.a. Léan en Broes, bij en het plaatje is af!

Brenda Corijn – zang
Siebe Chau – gitaar
Mart Flecijn – viool
Gielis Cautaers – percussie