Media & Cultuur

Dolly Parton hoopt dat haar ‘Jolene’ door zangeres Beyoncé wordt gecovered

Country-legende Dolly Parton (74) is nog altijd volle bak bezig met muziek. De zangeres bracht in oktober nog haar derde kerstalbum uit. Daarnaast hoopt ze dat Beyoncé Jolene gaat herinzingen.

Jolene is al vaker opgenomen dan eender wel nummer ik ooit heb geschreven”, vertelt Dolly Parton tijdens een interview met de Britse straatkrant The Big Issue. “Het is wereldwijd al meer dan 400 keer opgenomen in verschillende talen door een massa artiesten.”

Eén van de bekendste covers van het nummer, is ongetwijfeld die van The White Stripes. Het toenmalige echtpaar Meg en Jack White ging met Dolly Partons nummer aan de slag en bracht in 2000 een eigen versie van Jolene uit.

De 74-jarige Dolly Parton is enorm tevreden met die versie. “The White Stripes hebben echt fantastisch werk geleverd, en heel wat anderen ook. Maar niemand heeft ooit echt een grote hit gescoord met het nummer.” En dat is net de grote droom van country-legende.

Beyoncé?

“Ik heb altijd gehoopt dat iemand er een hit mee zou scoren. Iemand zoals Beyoncé“, stelde Parton zelf voor. Het zou niet de eerste keer zijn dat een wereldster een nummer van Dolly Parton covert. Denk maar aan het nummer I Will Always Love You.

Parton bracht dat uit in 1974, en achttien jaar later nam de ondertussen overleden legende Whitney Houston het nummer onder handen. “Ik heb met I Will Always Love You twee nummer 1-hits gehad. Eén in de jaren 1970, met de film The Best Little Warehouse in Texas, en één in de jaren 1980.”

“Toen Whitney het nummer coverde, werd dat plots gezien als één van de beste liefdesliedjes ooit. En ik ben daar tot op vandaag nog altijd supertrots op.”