Media & Cultuur

Gio Kemper populairder dan ooit

De Nederlandse zanger, danser en acteur Giovanni (Gio) Kemper oogst momenteel veel succes met zijn single ‘Polaroid’. Kemper is bij ons vooral gekend bij het jonge volkje als Wilco uit de serie Nachtwacht, die lange tijd op Ketnet hoge toppen scheerde. Zijn derde single is een echte hit.

Kemper volgde vanaf zijn achtste een opleiding aan de dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Hij staat al vanaf zijn vijfde op het podium en begon als kleine Tam in de musical ’Miss Saigon’.

In 2005 was hij een van de finalisten van het Junior Songfestival. Hij wist met zijn nummer Machteloos de finale net niet te halen. In datzelfde jaar mocht hij wel de punten van Nederland voorlezen op het Junior Eurovisiesongfestival.

Daarna was Kemper te zien in de musicals Oliver!Peter PanThe Lion King, The Little Mermaid en Junior Musical Kadanza als danscoach Paco. In 2013 was hij finalist in het programma So You Think You Can Dance, waarin hij vierde werd. Kemper volgde masterclasses zang, onder andere bij Jimmy Hutchinson. Hij volgde masterclasses dans en begon in januari 2015 als leraar urban bij Dansstudio IJvi Hagelstein.

Kemper was op televisie te zien in de serie Nachtwacht en speelt mee in een Ketnet-musical en De KetnetBand.

Op 27 maart 2019 lanceerde Kemper zijn eerste solosingle ‘Bitterzoet’, hier voorafgaand lanceerde hij Nederlandstalige covers op zijn YouTube-kanaal.

Op 6 november 2020 werd bekend dat hij “Duiker” was in het eerste seizoen van The Masked Singer op VTM. Hij behaalde hierin de tweede plaats.

Een week na de finale bracht hij zijn derde Nederlandstalige single ‘Polaroid’ uit.