Media & Cultuur

Haspengouwse radio VRW haalt als eerste Franse souldiva binnen *** Kimberose overtreft zichzelf met nieuw album ‘Out’

De Franse singer-songwriter Kimberose haalt moeiteloos Paris Match in eigen land en in Wallonië. In Vlaanderen kent geen kat haar, maar dat is buiten radio VRW gerekend. Het nieuwe album Out is zo overweldigend dat het op de Zuid-Limburgse radio tot het album van de maand februari is benoemd. “Ik schaam me dat ik daarover heb getwijfeld”, bekent radiopresentator Rudi De Cock.

De 28-jaar jonge Kim Kitson-Mills draagt nu al enige tijd de titel ‘souldiva’ met zich mee in Frankrijk. Haar uitzonderlijke stem doet denken aan die van Billie Holiday, Nina Simone of Amy Winehouse. Bij onze zuiderburen werd ze eensklaps een ster na haar optreden in het tv-programma Taratata. Ze speelt sindsdien voor uitverkochte zalen.

Kimberose is de absolute top in Frankrijk….KimbeWIE?….

“Chapter One”, het eerste album van Kimberose, dateert van 2018. Elf tracks die putten uit de wortels van de soulmuziek en er een eigentijds accent aan geven, maken van Kimberose één van de meest interessante groepen van deze generatie. Kim Kitson-Mills is een verrassende zangeres, een tornado aan gevoelens. Ze maakt van soulmuziek een meer dan actueel gegeven. Haar stem is tegelijkertijd fragiel en verpletterend en ze is klaar om haar werk met iedereen te delen. Muzikaal is officieel actief van 2015, maar het duurde nog drie jaar voor het eerste album uitkwam.

Tweede album nog straffer

En nu is er ‘Out‘, het tweede album. Dat gaat onverdroten verder op het élan van het eerste album, zij het nog meer uitgediept en gerijpt. Nog imposanter dan het eerste.

Tracks uit het nieuwe album ‘Out’ hoor je elke zaterdag tussen 8 uur en 11 uur op radio VRW Haspengouw – 104.9 of 106.3 FM en online via radioplayer.be

OUT is het tweede album van Kimberose