Media & Cultuur

Justin Bieber verrast met nieuwe single

Justin Bieber stond op oudejaarsavond voor het eerst in jaren weer op de planken. Het indrukwekkende podium was voor een groot hotel neergepoot zodat honderden mensen vanuit hun woonst veilig in hun bubbel konden meekijken. Vooral de nieuwe single Anyone viel in de smaak.

“Ik ben de tekst kwijt”, zei Bieber tijdens het liedje Sorry, maar hij herpakte zich snel. De beelden van de zogenaamd vergeten tekst is te zien op beelden die via social media werden gedeeld en nu de kranten haalt. “Moest hij dat zelf niet gezegd hebben zou niemand het geweten hebben”, aldus Eleonore Hastings, onze correspondent en vriendin die op voorhand getipt was waar het concert zou plaatsvinden.

Bieber luidde het jaar in vanaf het dak van een hotel in Beverly Hills. De locatie van het concert werd geheim gehouden in de hoop dat er geen mensenmassa op af zou komen. Dat lukte grotendeels, hoewel op foto’s te zien is dat er toch een aantal fans bij de show waren.

Nieuwe single

Voor hen, en voor iedereen die via een livestream meekeek, had Bieber een verrassing in petto in de vorm van een nieuwe single. Bieber kondigde de komst van Anyone eerder al aan, maar liet het nummer donderdagavond voor het eerst horen. Meteen na het nieuwjaarsconcert verscheen de videoclip, waarin Bieber à la Rocky Balboa in de boksring stapt.

“Ik kan geen betere manier verzinnen om 2020 af te sluiten en 2021 te beginnen”, zei Bieber eerder over zijn nieuwe single en nieuwjaarsshow. “Muziek heeft ons dit jaar zoveel geholpen, voor mij persoonlijk is het helend geweest.”

Bieber omschreef zijn nieuwe single als ‘een hoopvol  nummer’. “Het zet de toon voor een prachtig nieuw jaar vol hoop en mogelijkheden.”

Zesde studioplaat gaat naders zijn

2021 wordt dan ook het jaar waarin de Canadese wereldster zijn langverwachte zesde studioplaat zal uitbrengen en daarmee een nieuw hoofdstuk in zijn carrière zal schrijven. Met meer dan twintig miljoen verkochte platen, een schouw met honderden prijzen en miljarden streams behoort Justin Bieber tot een van de succesvolste soloartiesten van deze eeuw en ook met zijn 26 jaar is hij nog lang niet uitgezongen. Het voorbije jaar bracht Bieber een handvol nummers uit waaruit al bleek dat de zanger ook muzikaal aan maturiteit heeft gewonnen. Justin Bieber geeft met “Anyone” op de eerste dag van het jaar zijn nieuw tijdperk nog wat meer glans.

De tijd dat Justin Bieber platte en commerciële popmuziek maakt, is voorgoed voorbij. Op “Anyone” kiest Justin Bieber namelijk voor een authentieke en originele sound waarin al zijn sterktes slim worden uitgespeeld. “Anyone” is een zeer persoonlijke balade waarin hij in heel wat woorden zijn liefde voor zijn echtgenote Hailey Baldwin bezingt en dat zonder in clichés te vervallen. De instrumentatie werd op zijn nieuwe single heel sober en beperkt gehouden, maar tijdens het laatste refrein breekt het nummer toch nog op een sterke wijze open. Justin Bieber heeft zich in 2020 eindelijk (muzikaal) gevonden en dat zou zich dit jaar wel eens kunnen weerspiegelen in zijn beste album tot nog toe!