Media & Cultuur

Kandidaten genoeg om Klaasje op te volgen bij K3

Genoeg mensen staan te trappelen om Klaasje Meijer bij K3 op te volgen. Studio 100 maakt dinsdag bekend dat 22.690 mensen zich hebben aangemeld om onderdeel te worden van het trio. 30 procent van de aanmelders is man.

Meijer maakte op 9 februari bekend na meer dan vijf jaar op te stappen bij K3. Mensen konden zich tot en met maandag aanmelden om haar plaats in te nemen naast Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen. Voor het eerst zijn ook mannen welkom in de zanggroep.

De Pillecyn en Verbruggen zijn verrast door het aantal aanmeldingen, vertelt Verbruggen. “Het was voor Marthe en mij uiteraard toch een beetje afwachten wat de respons ging zijn op onze oproep aan Vlaanderen en Nederland om zich kandidaat te stellen om Klaasje op te volgen en samen met ons de nog vele K3-plannen vol enthousiasme uit te voeren de komende jaren.”

Meijer, Verbruggen en De Pillecyn wonnen in 2015 de talentenshow K3 zoekt K3. De talentenjacht werd georganiseerd, omdat de toenmalige formatie bestaande uit Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke, ermee ging stoppen. Destijds meldden zich zesduizend mensen aan.

De kandidaten die zich hebben aangemeld om Meijer op te volgen, horen binnenkort hoe het verder gaat. Zenders VTM en SBS6 onderzoeken of ze samen, net zoals ruim vijf jaar geleden, een televisieprogramma over de zoektocht kunnen maken.