Media & Cultuur

Kim Kardashian en Kanye West gaan scheiden

De geruchten gingen al langer maar nu is de kogel door de kerk: Kim Kardashian en haar man Kanye West gaan uit elkaar. Kardashian heeft volgens de Amerikaanse media TMZ en Variety officieel de scheidingsaanvraag ingediend.

Daaruit zou blijken dat de twee na zeven jaar huwelijk niet met ruzie uit elkaar gaan. Zo zouden ze te kennen hebben gegeven dat ze samen voor hun vier kinderen willen blijven zorgen. De 43-jarige rapper Kanye West en socialite Kim Kardashian (40) kregen in 2012 een serieuze relatie. Twee jaar later trouwden ze en in de jaren daarna kregen ze vier kinderen, van wie twee met de hulp van een draagmoeder.

West for president

West deed vorig jaar een halfhartige poging om president te worden, maar die liep op niets uit. In die periode werd ook bekend dat hij lijdt aan een bipolaire stoornis, waarbij iemand manische periodes afwisselt met depressieve. Daarover was Kim Kardashian een half jaar geleden nog openhartig en mild. Ze vroeg om “empathie en compassie” voor haar man Kanye West. De Amerikaanse realityster en ondernemer reageert op een onsamenhangend betoog dat haar man op Twitter postte en dat hij inmiddels heeft verwijderd. Daarin trok hij van leer tegen zijn schoonfamilie en beschuldigde hij zijn vrouw van overspel.

Op Instagram legt Kardashian West uit dat ze niet eerder over de stoornis sprak omdat ze de privacy van haar man wil respecteren, maar nu vindt ze dat ze moet reageren: “Wie Kanye kent weet dat zijn woorden niet altijd gelijk zijn aan zijn intenties.”

Blijkbaar was voor Kardashian de situatie stilaan toch onhoudbaar geworden. Zij is het die het initiatief tot scheiding heeft genomen. De realityster heeft scheidingsadvocaat Laura Wasser ingehuurd om de scheiding te regelen.