Media & Cultuur

Nieuwe update van WhatsApp werkt niet langer op alle besturingssytemen

Binnenkort stopt WhatsApp met werken op een aantal oudere smartphones. De nieuwste update van de populaire applicatie zal in 2021 niet meer compatibel zijn met oudere besturingssystemen.

In 2020 hebben we met z’n allen meer dan ooit gebruik gemaakt van WhatsApp. Niet alleen om berichten te sturen, maar ook om foto’s en filmpjes te delen of om te bellen. Daarnaast was het de ideale manier om via groepsgesprekken contact te blijven houden met vriendenkringen of collega’s die je door de coronacrisis minder of niet kon zien.

Maar uiteraard krijgt ook WhatsApp regelmatig een update. Dat doet het bijvoorbeeld om nieuwe functies te lanceren, maar ook om eventuele veiligheidslekken te dichten. Zo’n update brengt jammer genoeg ook één nadeel met zich mee: de nieuwste versie van WhatsApp is na zo’n update vaak niet meer compatibel met bepaalde oudere smartphones.

Android of iPhone

In 2021 zal je op een iPhone minstens iOS 9 nodig hebben om WhatsApp te kunnen gebruiken. Dat wil zeggen dat de iPhone 4 of ouder niet meer werkt met de app. Voor recentere toestellen zoals de iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 en 6S moet je je besturingssysteem minstens tot iOS 9 updaten. Nog meer recentere toestellen kunnen nog geüpdatet worden tot de meest recente versie van iOS 14.

Smartphones met Android moeten minstens beschikken over Android 4.0.3. Toestellen zoals de Samsung Galaxy S2 zullen dus niet meer correct werken met WhatsApp.