Media & Cultuur

Rechter gaat voorlopig niet in op eis van Britney Spears

De Amerikaanse popzangeres Britney Spears (38) geeft haar juridische strijd tegen haar vader niet op. Zij wil dat het bewindvoerderschap van James “Jamie” Spears herbekeken wordt.

Update 11 november 2020

Afgelopen dinsdag telefoneerde de zangeres met de rechter om haar argumenten uit de doeken te doen. Concreet: Britney wil ook iets te zeggen hebben over haar financiën. James zelf beweert dat het net dankzij hem is dat zijn dochter niet bankroet is gegaan. In augustus nog verlengde de rechtbank in Los Angeles het bewindvoerderschap van Jamie tot februari 2021. Britney wilde dat gisteren ongedaan laten maken, maar daar ging de rechter niet op in. Als ‘tegenzet’ heeft de advocaat van Spears laten weten dat Britney niets meer doet op muzikaal vlak (zoals het uitbrengen van songs, optredens geven,…) zolang de huidige regeling blijft duren.

James Spears heeft sinds 2008 het zeggenschap over onder meer de financiële situatie en de carrière van zijn dochter. Die regeling kwam er ooit omdat Britney het mentaal moeilijk had en het kwam tot enkele publiekelijke uitbarstingen. Ze scheidde in die periode (2007) van Kevin Federline en verloor het hoederecht over haar twee zonen. 

Britney heeft op zich niets tegen het concept van bewindvoerderschap, maar is vooral boos omdat Jamie niet de controle wil delen over haar vermogen dat een slordige 50 miljoen euro bedraagt.

Uit gerechtsdocumenten die de Amerikaanse entertainmentsite TMZ te pakken kreeg, blijkt dat Jamie vindt dat hij niet moet worden geschorst maar juist geprezen dient te worden. Volgens Jamie is het net dankzij hem dat Britney uit de schulden is geraakt.

De rechter beluisterde dinsdag in de loop van de dag tijdens een hoorzitting alle argumenten via telefoontjes. De voorlopige uitspraal kuidt nu dat de regeling voorlopig blijft. Later wordt er ten gronde geoordeeld.