Media & Cultuur

“Zeven anjers zeven rozen” in versie van Absynthe Minded meest gedownload na eerste week van Liefde voor muziek

Absynthe Minded en Bert Ostyn zijn onbetwistbaar de meest gedownloade (gekochte) met hun versie van Willy Sommers’ ‘Zeven anjers zeven rozen’. En Willy Sommers zelf doet het dan weer erg goed met het one-hit-wonder van Philippe Robrecht ‘Magie’ uit de jaren ’90.

De eerste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ zit erop, en het stormt alweer muzikaal in Vlaanderen. Net als bij de vorige edities worden live gezongen nummers massaal gecovered door de vaste gasten. Opvallend daarbij is dat het nummer ‘Magie’ van Philippe Robrecht, gezongen door Willy Sommers, dat zowel in haar originele versie als in de nieuwe versie van Sommers hoge ogen gooit in de iTunes Top 100. Willy Sommers is in zijn nopjes.

Bloeddruk

“We mogen allebei enorm fier zijn”, zegt Willy Sommers. “Philippe ziet zijn lied weer opgepikt worden door een nieuw publiek. En voor mij is het de mooiste binnenkomer die ik me in dit avontuur kon wensen. Het overtreft mijn stoutste verwachtingen.”

Het oeuvre van Sommers stond meteen centraal in de seizoensstart. Goed voor een naslagwerk van vijfhonderd nummers waaruit zijn collega’s konden kiezen. Bert Ostyn van Absynthe Minded bracht een rockversie van Zeven anjers, zeven rozen. Geike Arnaert vertaalde Het water is veel te diep naar het Engels. En Ronny Mosuse stak Jenny in een verrassende, jazzy jas.

“Heel bijzonder om te zien”, zegt Sommers. “Zowel tijdens de opnames als thuis. Ik had vooraf de aflevering niet gezien. Toen ik maandagmiddag langsging bij mijn kinesist, waar ik revalideer na mijn hartoperatie van vorig jaar, vroeg hij: Ben je moe of gestresseerd, Willy? Bleek mijn bloeddruk veel te hoog te zijn. (lacht) Pas na anderhalf uur was ik gekalmeerd. Tot ik ’s avonds in de zetel kroop. Glaasje wijn, haardvuur aan, het gezin erbij. En toch had ik weer zenuwen.”

Lawine van sms’en

Het werd dus een schot in de roos. “Zeker de cover van Bert Ostyn”, zegt Sommers. “Hij nam toch mijn classic der classics onder handen. Ik ben er zeker van dat het een radiohit wordt. En zoals ik al zei op televisie: die versie wil ik zelf ook spelen met mijn band. Eens iets anders, dat is altijd fijn.”

Na afloop stond de smartphone van Sommers op ontploffen: hij kreeg meer dan 150 berichten. “Om me te feliciteren, en om te zeggen dat ik nog steeds geen dikke nek heb. ’s Nachts zet ik mijn telefoon altijd uit, dus ’s ochtends kreeg ik weer een lawine van sms’en binnen. Ze allemaal beantwoorden lukt simpelweg niet. Bij deze: bedankt, iedereen.”